Magiunul

MAGIÚN, magiunuri = Pastă alimentară consistentă obținută prin fierberea și terciuirea prunelor sau a altor fructe (fară adaos de zahăr)

  In trecut magiunul era un produs alimentar nelipsit din casele oamenilor cu clasa sociala medie si precara din zona Munteniei. Magiunul facut din must era „deliciul” diminetilor.
Aceasta pasta alimentara se obtinea din fierberea mustului toamna pana se transforma intr-o pasta groasa consistenta.       Acestei compozitii nu i se adauga zahar.

Posted on 2 ianuarie 2016, in despre... and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: